Απάντηση μέσω Facebook δίνει η Πηγή Δημητρακοπούλου, η οποία σκηνοθετεί την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που βασίζεται και σε κείμενα του Σάββα Ξηρού. Η παράσταση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τις προηγούμενες ημέρες, με τους συγγενείς των θυμάτων της «17Ν» να κάνουν λόγο για «προσπάθεια εξαγνισμού ενός κατά συρροή δολοφόνου».

«Σέβομαι απόλυτα τη θλίψη των συγγενών των θυμάτων, είναι οι μόνοι που πραγματικά δικαιούνται να έχουν ενστάσεις, αν και δεν έχουν δει την παράσταση. Ούτε θα τους συνιστούσα να την δουν, το θέμα από μόνο του είναι επώδυνο γι αυτούς. Αυτοί είναι και τα μεγαλύτερα θύματα όλης αυτής της εκρηκτικής δημοσιότητας, γιατί τους ξύπνησε τραγικές μνήμες. Έχω να τους απαντήσω μόνο ότι κανείς δεν “εξαγνίζεται”, ούτε “ηρωοποιείται” επειδή καταπατήθηκαν τα δικαιώματα του, αυτό είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και δεν αναιρεί τις πράξεις του», σημειώνει μεταξύ άλλων, η κ. Δημητρακοπούλου στη μακροσκελή της ανάρτηση.

Η ίδια σημειώνει επίσης πως της πήρε «δυο μέρες για να συνέλθω από την έκπληξη και να μπορέσω να αρθρώσω λόγο».

«Το Εθνικό θέατρο και οι άνθρωποι του, δεν έχουν καμία ευθύνη για την επιλογή των κειμένων της παράστασης. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου και την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου», αναφέρει επίσης.

Ολόκληρη η απάντησή της…

postssd