Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι σε λίγη ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου στην Κρήτη. Μπορεί χθες να βρέθηκαν στο αεροδρόμιο με τα γνωστά έκτροπα που στιγμάτισαν τη δράση, σήμερα πάντως θα υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός που προβλέπει αποκλεισμό των ταμείων στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να επιτρέψουν στους επισκέπτες του Μινωικού Ανακτόρου να επισκεφθούν το χώρο χωρίς να καταβάλλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο, αφού τα ταμεία δε θα λειτουργούν. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον εκπρόσωπο τύπου της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί Λευτέρη Πετράκη, θα παρέχουν ξεναγό στους μεμονωμένους επισκέπτες της Κνωσού.

Άλλοι ιδιοκτήτες ταξί θα μεταβούν στις 12:00 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Στο αεροδρόμιο, λίγα ταξί παραμένουν σταθμευμένα στο χώρο, ωστόσο ο αερολιμένας λειτουργεί κανονικά. 117 πτήσεις τσάρτερ είναι προγραμματισμένες από τις 8:00 το πρωί σήμερα ως τις 8:00 το πρωί της Τετάρτης.

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη εξακολουθεί να τελεί, για τέταρτη μέρα, η Περιφέρεια Κρήτης.

Πηγή: Cretalive.gr