Δεμένα τα πλοία στις 20-21 Ιανουαρίου

Το Ασφαλιστικό αφορμή για τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ


ΕΛΛΑΔΑ
14:07
12/01/2016
Δεμένα τα πλοία στις 20-21 Ιανουαρίου
1
loading

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Ιανουαρίου, με αφορμή τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου την πραγματοποίηση και νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, με προοπτική κλιμάκωσης. Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση αυτή θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ.

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ζήτησαν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι υπάλληλοι του ΝΑΤ που αντιδρούν στη νέα ρύθμιση για το ασφαλιστικό, την πορεία των κινητοποιήσεων τους. Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ πραγματοποιούν από χθες Δευτέρα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, τονίζοντας ότι η ένταξη του ΝΑΤ στο ενιαίο ταμείο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar karavoskylos

    ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΤΙΝΑΞΑΝΕ.ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΝΑ ΚΑΤΟ ΛΕΦΤΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει