Πόσα χρήματα δόθηκαν για μισθούς στο Δημόσιο

Στη Βουλή τα στοιχεία από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών


ΕΛΛΑΔΑ
17:30
22/12/2015
Πόσα χρήματα δόθηκαν για μισθούς στο Δημόσιο
15
loading

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη τα στοιχεία για το συνολικό κόστος μισθοδοσίας, στα οποία περιλαμβάνονται τακτικές και πρόσθετες αποδοχές υπαλλήλων, των ενταγμένων στο σύστημα πληρωμής της ΕΑΠ φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού, κατά την τελευταία τριετία.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, το 2013 το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 14.931.884.840,24 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 758.490. Το 2014 το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 15.243.935.699,49 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 769.543 ενώ το 2015 το μισθολογικό κόστος ανέρχεται σε 14.915.054.098,70 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ανήλθε σε 738.076.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αρχεία που με ευθύνη τους «ανεβάζουν» οι εκάστοτε εκκαθαριστές στο σύστημα της ΕΑΠ. Ο δε αριθμός των δικαιούχων μεταβάλλεται καθώς περιλαμβάνονται, συμβασιούχοι, εξωτερικοί συνεργάτες, υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αργίας, αλλά και ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar aggelos

  Δυστυχώς όσους γνωρίζω (και γνωρίζω πολλούς ) απλά δεν κάνουν τίποτα αλλά παραπονιούνται συνεχώς ότι τους έχουν κόψει πολλά κλπ.
  Κανονικά για να είναι δίκαιο το κράτος έπρεπε να παίρνουν maximum 500 ευρώ για αυτά που προσφέρουν. Αν δεν τους αρέσει να πάνε στον ΙΔ.
  Δεν γίνετε να ζουν παρασιτικά εις βάρος όλων μας. Φτιάξτε κράτος δικαίου. Αυτό ζητάμε όλοι οι έλληνες.

 2. avatar ΑΣΦΣ

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Δ.Υ. ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ Δ.Υ. . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ Δ.Υ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ Δ.Υ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Δ.Υ. ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΟΠΙΩΝ -ΑΛΒΑΝΙΑΣ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.

 3. avatar κοκος3

  σαν κοπρίτης και γω να πω την άποψή μου....
  μικτά παίρνω 1002 ευρώ και καθαρά 780 ευρώ, με 15 χρόνια στο δημόσιο και 10 χρόνια στον "δουλευταρά" ιδιωτικό, δηλ 9360 τον χρόνο, τα υπόλοιπα για να φτάσω στα 20000 όπως λέει το άρθρο ποιος τα παίρνει????

 4. avatar ρηγας σπαθι

  738.076 κοπριτες !!!!! ανίκανοι ούτε για βοσκοί δεν κανουν οι περισσότεροι!!!!!!!!τσαμπα λεφτά απαγορεύει και το σύνταγμα την απόλυση τους ********

 5. avatar papaki1280

  Ρε τραβάτε να δουλέψετε, που μου θέλετε και Δημόσιο... Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο, δεν είναι εξαγώγιμο προϊόν, είναι ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ = παρασιτική οικονομία.
  Ζεί σε βάρος του ξενιστή (ιδιώτης φορολογούμενος), ο οποίος υποχρεώνεται να αμοίβεται λιγότερο για να ταϊζει περισσότερους κηφήνες.

 6. avatar mica76

  Αν δεν τους πληρώσουμε καθόλου, σε πόσα χρόνια ξεχρεώνουμε;;; Τι; Πρέπει να ζήσουν; Έχουν οικογένειες; Πληρώνουν φόρους;;; Άντε καλέ! Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και άνθρωποι....απαπαπαπα....

  1. avatar iojik

   Ρε τί ανοησίες λές? Πληρώνουν φόρους από πού? Από το μισθό που δεν έπρεπε να παίρνουν αφού δεν προσφέρουν και δεν παράγουν τίποτα απολύτως?Από τη στιγμή που δεν έπρεπε να παίρνεις ούτε 0,01 ευρώ δεν μπορείς να μιλάς για κρατήσεις.Αρκετά πια με αυτήν την καραμέλα.Δεν γίνεται εμείς του ιδιωτικού να έχουμε υιοθετήσει από 1,5 δ.υ ο καθένας και να τον ταίζουμε.

 7. avatar panagiotis

  Βρε δεν κοιτάτε την καμπούρα σας ο κάθε κακεντρεχής εδώ μέσα... Όλο οι άλλοι σας φταίνε...

  1. avatar iojik

   Τη δικιά μας την καμπούρα την πληρώνουμε μόνοι μας. Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε και την καμπούρα των κοπρόσκυλων.

 8. avatar iojik

  Ε ρε πεταμενα λεφτά! Αλήθεια για αυτά τα 15 δις τί έχουν προσφέρει;

 9. avatar Dim Kent

  Ενώ θα έπρεπε να ήταν 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι με κόστος 200 εκατομμύρια. Και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ είναι.

  1. avatar iojik

   Ακριβώς.Αυτό είναι το νούμερο.

 10. avatar takkisp

  ΔΗΛΑΔΗ 1.685€ τον μήνα ο κάθε υπάλληλος ? μικτά η καθαρά ? παρακαλώ όπως υπάρξει διευκρίνηση , η δεν έχουν βάλει μέσα σε αυτά τα ποσά της ασφαλίστηκες εισφορές η μας λένε ψέματα πχ ένας μόνιμος λοχίας (ο τελευταίος τροχός που λένε) εισπράττει καθαρά τον μήνα πάνω από χίλια ευρω

  1. avatar grexit

   Αγαπητέ φίλε μη μπερδεύεστε, το Δημόσιο όταν μιλάει για απολαβές, εννοεί πάντοτε "καθαρά"!

  2. avatar β.γ.

   1) στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται όσοι ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ανεβαίνουν στο ΕΑΠ. Δηλ. περιλαμβάνονται χρήματα που λαμβάνουν π.χ.
   οι δημοτικοί σύμβουλοι σε όλη την Ελλάδα όταν συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο (άρα δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι),
   οι περιφεριακοί σύμβουλοι στα περιφερειακά συμβούλια (δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι),
   οι παντός είδους σύμβουλοι, από γραφεία δημάρχων μέχρι γενικών γραμματέων αποκεντρωμένων διοικήσεων, υπουργών, ΝΠΔΔ κτλ. (δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι),
   κάποιοι δικηγόροι, αρκετοί, που έχουν ειδική σχέση με το δημόσιο (δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι) νομίζω λέγονται "με πάγια αντιμισθία",
   όλοι οι δικαστές (δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι),
   εποχικοί υπάλληλοι όπως για παράδειγμα στην πυροσβεστική (δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι) κτλ, κτλ, κτλ, κτλ,

   Από τους 750.000, περίπου οι 400.000 είναι οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ δηλ. εργάζονται κατά κύριο λόγο σε Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και Ν.Π.Δ.Δ. Από αυτούς 70.000 στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και 150.000 στο Υπουργείο Παιδείας (για το τελευταίο νούμερο δεν είμαι σίγουρος αλλά είναι πολύ μεγάλο πάντως).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει