Ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία σήμερα το απόγευμα θα έχει κρίσιμη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη.

Η ΠΝΟ, που ζητεί να «παγώσει» η εφαρμογή των μέτρων από τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, που προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ και μείωση των συντάξεων των ναυτικών, έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν ικανοποιηθούν κάποια από τα αιτήματά της, θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση με τον υπουργό τα σωματεία της ΠΝΟ, αναμένεται να συνεδριάσουν, προκειμένου να καθορίσουν τη περαιτέρω στάση τους.

Εκπρόσωποι των ακτοπλόων, που συναντήθηκαν με μέλη της ΠΝΟ, χαρακτήρισαν δίκαια τα αιτήματά τους αλλά απηύθυναν έκκληση στους ναυτεργάτες να μην προχωρήσουν σε απεργία τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς κάτι τέτοιο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον ακτοπλοϊκό κλάδο, καθώς και τις οικονομίες των νησιών.

Εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών, αναφέρουν ότι μια πιθανή απεργία των ναυτεργατών σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί θα έχει σοβαρές συνέπειες για τον τουρισμό της χώρας μας, αλλά και για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Χ. Παμπούκης σε πρόσφατες δηλώσεις του, είχε τονίσει ότι κανείς δεν θέλει ρήξεις και δεσμεύθηκε νε εξετάσει όλα τα θέματα των ναυτικών με πολιτική επίλυση και κοινωνικό διάλογο στα πλαίσια του εφικτού.

Μάλιστα, έχει τονίσει ότι «δεν θα κλείσει καθόλου το λιμάνι και ότι όλα τα θέματα, θα επιλυθούν με διάλογο».