Στα σχέδια νέων αρχιτεκτόνων, μηχανικών και αρχαιολόγων από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία και την Ισπανία να προχωρήσουν στην εκ νέου κατασκευή του περίφημου Κολοσσού της Ρόδου που συγκαταλέγεται στα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αναφέρεται δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «De Standaard».

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Νέα σχέδια για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου», σημειώνεται πως οι εμπνευστές του σχεδίου μιλούν για την ανέγερση στο λιμάνι της Ρόδου ενός γιγαντιαίου κτιρίου-μουσείου που θα έχει την μορφή του περίφημου αγάλματος, συνολικού ύψους 150 μέτρων και κόστους 240 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως και κατά το παρελθόν είχαν γίνει παρόμοιες προσπάθειες οι οποίες όμως έπεσαν στο κενό εξαιτίας των αντιρρήσεων του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο, στηριζόμενο στην ομόφωνη εκτίμηση αρχιτεκτόνων και αρχαιολόγων, είχε χαρακτηρίσει το όλο εγχείρημα «κιτς».

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρεται στον Κολοσσό της Ρόδου της αρχαιότητας και το άδοξο τέλος του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.