Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν από σήμερα έως τις 6 του μήνα και από τις 11 έως 13 Νοεμβρίου τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, λόγω των κινητοποιήσεων που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα δεν θα πραγματοποιούνται οι δευτερογενείς μεταφορές, δηλαδή μεταφορές λόγω εξιτηρίων από νοσοκομείο ή μεταφορές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, όταν δεν είναι άμεση ανάγκη.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με κύρια αιτήματα τις προσλήψεις προσωπικού, την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες (επικουρικό προσωπικό) στις περιοχές που κατακλύζονται από πρόσφυγες, την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα καθώς τα υπάρχοντα είναι παλιά και κατεστραμμένα και υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο, την εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής για τους εργαζόμενους, την καταβολή των δεδουλευμένων για εκτός έδρας μετακινήσεις του τελευταίου τριμήνου του 2014 και όλου του 2015 καθώς και των υπερωριών του τελευταίου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου του 2015.

«Εξυπηρετούμε 1.500.000 περιστατικά το χρόνο. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα χρειάζεται ένα ασθενοφόρο για κάθε 50.000 κατοίκους και κάθε ασθενοφόρο για να λειτουργήσει σε όλες τις βάρδιες χρειάζεται 11 άτομα προσωπικό. Στην περιοχή μας λειτουργούν 24 ασθενοφόρα το πρωί και 14 το βράδυ. Με δεδομένο ότι η Κεντρική Μακεδονία έχει 1.800.000 πληθυσμό χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλα 30-40 άτομα, ενώ από τις προσλήψεις που θα γίνουν θα μας έρθουν μόνο οκτώ. Δηλαδή και πάλι θα έχουμε έλλειψη προσωπικού. Το υπάρχον προσωπικό είναι γερασμένο όπως γερασμένος είναι και ο στόλος και υπάρχουν φορές που για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο παίρνουμε ανταλλακτικά από ένα άλλο. Οι κανόνες υγιεινής είναι ανύπαρκτοι» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μαρίνης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.