Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Παναγή Καρέλλα, τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Τσακίρη, τον αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, έναν εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου καθώς και έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής με θέμα την κατάσταση στο κέντρο και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου σχετικά με «απομάκρυνση των τσαντιριών από την πλατεία Συντάγματος».

Ο κ. Καμίνης δε θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού και τόνισε ότι δε θεωρεί εκδήλωση βίας τις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος.

Σχετικά με το παρεμπόριο είπε ότι «διώκεται συστηματικά. Μάλιστα σήμερα έγιναν έλεγχοι στην πλατεία Συντάγματος».
Μετά το πέρας της συνάντησης εκδόθηκε ανακοίνωση που έλεγε μεταξύ άλλων: «Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά η απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Φορείς και δημοτική αρχή συμφώνησαν ότι τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έπληξαν την κοινωνική και οικονομική ζωή στο κέντρο της Αθήνας και υπογράμμισαν την ανάγκη εξομάλυνσης της λειτουργίας και της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης, και ειδικότερα του κέντρου».