Μήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης έστειλαν οι Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Κρητών Λεκανοπεδίου Αττικής, που τίμησαν χθες την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, με μία διαφορετική και συμβολικού χαρακτήρα εκδήλωση, την οποία οργάνωσαν στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των γυναικών που κρατούνται.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ήταν οι Σύλλογοι Κρητών Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βύρωνα, Γαλατσίου – Λαμπρινής, Ελληνικού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ηρακλείου Αττικής, Πετρούπολης, η Φοιτητική Ένωση Κρητών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαρχίας Αγ. Βασιλείου, Μεσσαριτών και Φουρφουριανών Αμαρίου.

Αναδεικνύοντας το συμβολικό χαρακτήρα και το μήνυμα της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι συλλόγων επεσήμαναν ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που οφείλει να καταβάλλει διαχρονικά η κοινωνία για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. Αναφέρθηκαν ειδικότερα στην ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά ιδρύματα, ενώ υποσχέθηκαν να επαναλάβουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και στο μέλλον.

Εγκάρδια και συγκινητική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση των κρατουμένων γυναικών, οι οποίες έδειξαν με τη στάση τους ότι η ζωή και η ανθρωπιά δεν σταματούν πίσω από τους τοίχους των φυλακών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε έκλεισε με την προσφορά παραδοσιακού Κρητικού γεύματος, ενώ δόθηκε σε όλες τις κρατούμενες δώρο ένα βιβλίο.