Συμφωνητικό συνεργασίας ανάμεσα στην Κόρινθο και τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, υπογράφηκε από τον κυβερνήτη της Σεβαστούπολης, Σεργκέι Μενιάιλο και το δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο δεύτερος στην κριμαϊκή πόλη, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Γιώργο Ιωσηφίδη, ύστερα από πρόσκληση του κυβερνήτη.

Το συμφωνητικό συνεργασίας, αφορά τους τομείς της οικονομίας (και του εμπορίου ειδικότερα), της επιστήμης, του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας, του αθλητισμού και του τουρισμού. Επίσης αφορά την ανταλλαγή των εμπειριών μεταξύ εκπαιδευτικών, φοιτητών, τη διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και θεματικών συμποσίων, καθώς και την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων για την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή στις δύο πόλεις.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης, οι δύο πλευρές και οι οικονομικοί φορείς της Σεβαστούπολης και της Κορίνθου, μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές συμφωνίες, προγράμματα και έργα που δεν περιλαμβάνονται στη σύμβαση που υπεγράφη.

Ο δήμαρχος Κορινθίων επεσήμανε ότι οι δύο πόλεις έχουν αναπτύξει διαχρονικά ιστορικές σχέσεις, οι οποίες βασίζονται στην ορθόδοξη κοινότητα, αλλά και σε πολιτιστικούς, πολιτισμικούς και εμπορικούς δεσμούς.