Το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συζητήθηκε χθες σε ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις θέσεις που θα υιοθετήσει ενόψει της συνόδου των πρυτάνεων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Valis στην Αγριά.

Τα μέλη της πρυτανείας δέχθηκαν σκληρή κριτική από εκπαιδευτικούς αλλά και φοιτητές για τη στάση που έχουν τηρήσει στις μεγάλες περικοπές που έχει υποστεί το Π.Θ. αλλά και στις ακαδημαϊκές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας μέσω του Νόμου Πλαίσιου που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή στις 20 Ιουλίου.

Ακούστηκαν προτάσεις για κλείσιμο του Πανεπιστημίου, για διασύνδεσή του με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και για κοινές διεκδικήσεις, για 48ωρες απεργίες τόσο πριν τη σύνοδο, όσο και με την ψήφιση του νόμου πλαίσιου, ενώ κάποιοι πρότειναν να κηρυχθεί persona non grata η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και να μην προσκληθεί στη σύνοδο.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Π.Θ. Κ. Γουργουλιάνης επισήμανε την ανάγκη όλα τα πανεπιστήμια μαζί να υιοθετήσουν κοινή γραμμή πλεύσης και μέσω της καινοτομίας και της έρευνας που θα πρέπει οπωσδήποτε να χρηματοδοτηθεί είτε με δημόσιους πόρους, ή κοινοτικά προγράμματα, να προσπαθήσουν να επιβιώσουν, διεκδικώντας πάντα δημόσια και δωρεάν παιδεία. Απέκλεισε την πρόταση να μην προσκληθεί η κα Διαμαντοπούλου, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει ν’ ακούγονται όλες οι απόψεις.