Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απετράπησαν ακόμα δύο (2) περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για τις περιπτώσεις ενός 33χρονου και μιας 49χρονης.

Sτην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε την 30-07-2015, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», από χρήστη του διαδικτύου ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, σε ανάρτηση που έκανε, εξέφρασε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Ακολούθησε άμεσα ενδελεχής διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατόπιν αλληλογραφίας με την αρμόδια εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά η περιοχή όπου βρισκόταν ο 33χρονος και ενημερώθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο 33χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε εγκαίρως, έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Στη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της 31-07-2015, από διαχειριστή ιστοσελίδας ότι χρήστης αυτής, σε ανάρτηση που έκανε εξέφρασε την επιθυμία να προβεί σε αυτοκτονία.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν διαδικτυακή έρευνα και κατόπιν αλληλογραφίας με την αρμόδια εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αντιστοιχούσαν σε 49χρονη ημεδαπή.

Άμεσα ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, αστυνομικοί του οποίου εντόπισαν την 49χρονη, η οποία είχε προβεί σε κατάποση χαπιών και την μετέφεραν σε νοσοκομείο, όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε για τις δύο υποθέσεις θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.