Κοινωνικό φροντιστήριο στην Αλεξανδρούπολη

Στο πλευρό των οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες ο δήμος


ΕΛΛΑΔΑ
12:32
26/06/2015
Κοινωνικό φροντιστήριο στην Αλεξανδρούπολη
1
loading

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί φέτος το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Αλεξανδρούπολης για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν πέτυχαν στις προαγωγικές εξετάσεις και θα κληθούν να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο.

«Είμαστε ευτυχείς που τα δύο προηγούμενα έτη το σύνολο των παιδιών που παρακολούθησαν τα μαθήματα πέτυχαν να προαχθούν στην επόμενη τάξη. Τα μαθήματα διδάσκουν, στο κτίριο του πολυκοινωνικού, καθηγητές της δευτεροβάθμιας που αποδέχονται την πρόσκληση ενδιαφέροντος του δήμου για προσφορά εθελοντικής ενισχυτικής διδασκαλίας, σε μαθητές χαμηλής βαθμολογικής επίδοσης», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του «Πολυκοινωνικού» του δήμου, Αντώνης Βαμβακερός.

Τα βοηθητικά μαθήματα αφορούν παιδιά οικογενειών με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες επιλέγονται από τους κοινωνικούς επιστήμονες του Πολυκοινωνικού με ασφαλή οικονομικά κριτήρια (Ε1 ,Ε2, Ε9 , πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ,συνέντευξη και επίσκεψη στο σπίτι).

Ο κ. Βαμβακερός τόνισε ότι η εν λόγω δράση είναι μόνο μέρος του προγράμματος στήριξης παιδιών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. Την τελευταία τριετία περίπου 100 παιδιά ετησίως παρακολουθούν, δωρεάν μαθήματα σε φροντιστήρια της Αλεξανδρούπολης (χωρίς τα ίδια να γνωρίζουν ότι η αποδοχή τους από τους φροντιστές γίνεται για κοινωνικούς λόγους), ενώ σε συνεργασία του δήμου με το παιδαγωγικό τμήμα του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη, λειτουργεί δομή ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές δημοτικού με διδάσκοντες φοιτητές.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που ωφελούνται από το εν λόγω πρόγραμμα ανέρχεται στα 350 και είναι ανάλογος του αριθμού των καθηγητών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, διευκρινίζει ο πρόεδρος του πολυκοινωνικού.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Natasa

    Ένα μεγάλο μπράβο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης! Μακάρι να το πράξουν και άλλοι Δήμοι.
    Όμως χρειάζονται βοήθεια και οι μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ Λυκείου!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει