Χωρίς τεχνικό ασφαλείας και με ανεπαρκή μέτρα προστασίας βρίσκονται αντιμέτωποι οι οι χρήστες των βοηθητικών αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Καυταντζόγλειου Σταδίου, λίγες μέρες μετά τον τραυματισμό 17χρονου αθλητή που χτυπήθηκε από ρεύμα.

Σε όλα τα γήπεδα της ελληνικής επικράτειας που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα πρέπει να απαγορευτεί η πρόσβαση στο κοινό, με άμεση εισαγγελική παραγγελία, μέχρι να υπάρξει επιθεώρηση των εγκαταστάσεων και βεβαίωση από ειδικευμένο τεχνικό ότι είναι ασφαλείς προς χρήση. Τα παραπάνω αποτελούν, μεταξύ άλλων, συμπεράσματα έρευνας και τεχνικής έκθεσης πραγματογνωμοσύνης που έκανε ο πραγματογνώμονας Χρήστος Γκλαβόπουλος για τον τραυματισμό του 17χρονου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία».

«Εάν υπήρχε τεχνικός ασφαλείας, ο διορισμός του οποίου είναι υποχρεωτικός από τον νόμο, θα είχε ελέγξει τις εγκαταστάσεις για επικινδυνότητα και θα είχε προτείνει μέτρα προστασίας και προληπτικής συντήρησης προς αποφυγή τραυματισμού των πάσης φύσης εργαζομένων στο Καυταντζόγλειο και κατά συνέπεια και των αθλούμενων και των πάσης φύσης παριστάμενων», υποστηρίζει ο Χρήστος Γκλαβόπουλος.

Σχετικά με τις παραλείψεις και τα λάθη που έγιναν αιτία ηλεκτροπληξίας του 17χρονου, ο πραγματογνώμονας Χρήστος Γκλαβόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

Ο ηλεκτρικός πίνακας από τον οποίο ηλεκτροδοτούνταν η κολόνα φωτισμού δεν διέθετε αντιηλεκτροπληξιακό διακόπτη.

Δεν υπήρχε λάστιχο περιμετρικά στο καπάκι που κάλυπτε τα καλώδια, με συνέπεια νερό της βροχής να περνά χωρίς εμπόδιο μέσα στο σημείο αυτό της κολόνας και να διαβρέχει τις καλωδιώσεις και τον μικροαυτόματο διακόπτη, που βρισκόταν μέσα στο σώμα της κολόνας.

Η διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στην κολόνα υπήρχε τουλάχιστον δύο μήνες.

«Το στάδιο είναι ασφαλές, μέχρι το όριο του δυνατού. Εδώ και πενήντα χρόνια δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Έχει φιλοξενήσει και 50.000 κόσμο, μεγάλους αγώνες, και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Μας λυπούν πραγματικά αυτά που ακούγονται»  λέει ο διευθυντής του Καυταντζογλείου Δημήτρης Βούλγαρης.