Να πάρουν θέση κατά των ομοφοβικών επιθέσεων, που συνεχώς αυξάνονται, καλεί τους Έλληνες το φετινό Athens Pride, το 11ο στην σειρά Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας που διοργανώνεται αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Το Athens Pride 2015, το 11ο στην σειρά Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, φέτος με το σύνθημα ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ, παίρνει θέση υπέρ της 100% ισότητας, δικαιοσύνης, αποδοχής και σεβασμού για τις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφισεξουαλικά και τρανς άτομα (LGBT), καθώς και για κάθε μέλος της ελληνικής κοινωνίας.

Ταυτόχρονα καλεί και όλη την Ελληνική κοινωνία να αναγνωρίσει και να πάρει άμεσα θέση σε ό,τι αφορά στα πολιτικά δικαιώματα των LGBT ατόμων στην Ελλάδα.

Πάρε Θέση για τη καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου τόσο στον εργασιακό χώρο, όσο και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Πάρε Θέση για την ισότητα μπροστά στον νόμο όλων των LGBT ατόμων και το δικαίωμά τους στην οικογένεια.

Πάρε Θέση για ένα εκσυγχρονισμένο και χωρίς προκαταλήψεις εκπαιδευτικό περιβάλλον σε όλες τις βαθμίδες, το οποίο παρέχει ασφάλεια και αποδοχή για κάθε σεξουαλικότητα, έκφραση και ταυτότητα φύλου, καθώς και κάθε οικογενειακή σύνθεση.

Πάρε Θέση για την επιμόρφωση των κρατικών λειτουργών και των θεσμικών εκπροσώπων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Πάρε Θέση κατά της ρητορικής μίσους και του σχολικού εκφοβισμού (bullying) σε όλες της μορφές του.

Πάρε Θέση για την ρητή προστασία της ζωής και της ελευθερίας από κάθε διάκριση λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.

Πάρε θέση μαζί μας, στο φετινό Athens Pride, το Σάββατο 13 Ιουνίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Παρέλασε μαζί μας στο Κέντρο της Αθήνας για μια πραγματικά δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία» αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η κεντρική παρέλαση είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα.