Mέσα στον Ιούνιο θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και θα καταστεί δυνατή η μείωση των διοδίων, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης. Διευκρίνισε δε ότι η μείωση θα είναι σημαντική στους σταθμούς διοδίων που βρίσκονται κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για τους διαγωνισμούς ανάληψης του έργου επέκτασης του μετρό προς Πειραιά και του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

Εκτίμησε επίσης ότι είναι εφικτό να ξεκινήσουν σε ενάμιση χρόνο τα έργα για το νέο οδικό Άξονα Ελευσίνας-Θήβας-Υλίκης, που θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης και θα αποσυμφορήσει την κίνηση στο βασικό οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου

Τέλος, για την ακύρωση της υποθαλάσσιας σύνδεσης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαγκριώτης υπολόγισε ότι το δημόσιο θα κληθεί να καταβάλει ως ποινική ρήτρα 65-70 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως είπε, βρίσκεται στη διαιτησία.