«Η οδός Τσιμισκή είναι μποτιλιαρισμένη. Καλύτεροι οι χρόνοι κίνησης στην οδό Εγνατία».

Ένα μήνυμα τέτοιου είδους θα φτάνει στο κινητό τηλέφωνο του πολίτη, ο οποίος θα έχει συνδεθεί με το έξυπνο σύστημα διαχείρισης της οδικής κυκλοφορίας, που θα λειτουργεί στο δήμο Θεσσαλονίκης, εφόσον υλοποιηθεί σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Ο δήμος προτίθεται να συμμετάσχει στην πρόταση με εταίρους τους δήμους του Μπιλμπάο και του Δουβλίνου, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ιδιωτικές εταιρίες από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Πρόκειται για σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται ήδη σε πόλεις του εξωτερικού έχοντας θεαματικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων, που θα καταγράφει πληροφορίες σχετικές με την κίνηση στους δρόμους (ταχύτητα κίνησης, αριθμός οχημάτων, κίνηση μέσων μαζικής μεταφοράς κ.ά.). Στη συνέχεια, οι πληροφορίες θα διοχετεύονται στους οδηγούς, είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, ώστε να επιλέγουν τη βέλτιστη διαδρομή.

Το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή: aggelioforos.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.