Φωτιά είναι σε εξέλιξη μεταξύ Πετραλώνων και Μαγγανιακού, στο δήμο Μεσσήνης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 18 άτομα από πεζοπόρα τμήματα και τρία εναέρια μέσα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι φλόγες βρήκαν καύσιμη ύλη στο δάσος, φτάνοντας και ξεπερνώντας σε ύψος τα 10 μέτρα, πέρασαν την πλαγιά και πλέον απειλούν τα πρώτα σπίτια των Πετραλώνων.

Στους κατοίκους στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα του 112 για να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Μελιγαλά.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 προτρέποντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πετράλωνα της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».