Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «ασθενής», καταγράφτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα –στις 03:23– τρία χιλιόμετρα ανατολικά από το χωριό Προκόπι της Εύβοιας, ή 86 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, κατά δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Εκτός από πολλές περιοχές της Αττικής, η δόνηση έγινε αισθητή και στις Σποράδες, όπως την Σκιάθο και τη Σκόπελο, αλλά και στην Ελευσίνα.

Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 4,5R ακολούθησε στο ίδιο σημείο ακόμα μια δόνηση στα 3,6R. Συγκεκριμένα σημειώθηκε στις 03:43 τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 χλμ ανατολικά βορειοανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας με εστιακό βάθος στα 5 χλμ.

Διαδοχικές σεισμικές δονήσεις λαμβάνουν χώρα από το πρωί της Κυριακής στη Βόρεια Εύβοια, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση και τους ειδικούς να παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ, για τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις στην περιοχή.

«Είναι ο τρίτος σεισμός πάνω από 4 Ρίχτερ το τελευταίο 24ωρο που έχει αρχίσει η σεισμική δραστηριότητα. Όπως είχα τονίσει από την αρχή θα είχαμε τέτοιους σεισμούς της τάξεως των 4 και 5 Ρίχτερ για τις επόμενες ημέρες. Αυτό το λέμε γιατί την ίδια εικόνα είχαμε και στις προηγούμενες σεισμικές διεγέρσεις. Το τεκτονικό καθεστώς της περιοχής είναι τέτοιο που μας δίνει αυτή την εικόνα. Δηλαδή σεισμούς από 4 έως 5 Ρίχτερ οι οποίοι εξελίσσονται μέσα στο χρόνο τριών τεσσάρων και πέντε ημερών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας ωστόσο παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες στους κατοίκους και στις Αρχές της περιοχής. Θεωρώ ότι θα παραμείνουν τα μεγέθη σε αυτό το επίπεδο» τόνισε ο κ. Λέκκας.