Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι πρατηριούχοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων Έβρου, Ευζώνων και Κακαβιάς.

Αν και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων εισηγείται τη διενέργεια νέων κινητοποιήσεων.

Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι «η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπ. Οικονομικών, για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων, δίχως σχετική μελέτη του θέματος, θα ανοίξει εκ νέου νέα λαθρεμπορικά κανάλια με απώλεια δημοσίων εσόδων, πολλαπλάσια των πιθανολογούμενων εσόδων από την πώληση αφορολόγητων καυσίμων από τα Κ.Α.Ε., αλλοιώνοντας τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας, οδηγώντας πολλά πρατήρια στην έξοδο και πολλούς εργαζόμενους στην ανεργία».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η πολιτική των υψηλών τιμών στα καύσιμα έχει σπρώξει πολλούς καταναλωτές για προμήθεια καυσίμων στα γειτονικά φθηνά πρατήρια της Βουλγαρίας και των Σκοπίων με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται σε κλείσιμο τα ελληνικά πρατήρια.

Το πρωί, πρατηριούχοι του νομού Κιλκίς προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείο Ευζώνων για μισή περίπου ώρα.