Διευκρινίσεις σχετικά με τις διαφωνίες του για την αφίσα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» έδωσε την Τετάρτη (13/03) ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος, τονίζοντας ότι δεν κήρυξε «ιερό πόλεμο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Η επιστολή μου δεν κήρυξε κανέναν ιερό πόλεμο. Δεν υπήρξε ούτε επιστολή γεμάτη οργή ούτε τίποτα. Κατέθεσα μια μαρτυρία και τίποτα παραπάνω. Την αφίσα αυτή τη θεωρώ προσβλητική, γιατί απεικονίζει το πρόσωπο της Παναγίας πάνω στον σταυρό με τον τρόπο τον οποίο το απεικονίζει, και εξέφρασα την άποψή μου».

Σε ό,τι αφορά το κάλεσμα για τη συγκέντρωση, τόνισε ότι αυτοί που το έκαναν «δεν ήταν πιστοί, ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων». «Είχαν βγάλει και μια αφίσα «Ιερός Λόχος». Δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία. Η επιστολή μου δεν έχει κανέναν χαρακτήρα ιερού πολέμου, ούτε οργής, ούτε τίποτα άλλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε γραπτή του επιστολή ο κ. Θεόφιλος ζητούσε από τη γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ να μην αναρτηθεί δημόσια η «βαθύτατα προκλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών της πόλης» αφίσα του ντοκιμαντέρ της Ελένης Ψύκου, «Αδέσποτα κορμιά», στην οποία φαίνεται μια εσταυρωμένη, ημίγυμνη έγκυος γυναίκα.