Για τα πρόσφατα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα, για τον Covid αλλά και για το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα μίλησε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Tα δύο κρούσματα πάνε καλύτερα», ενώ ο 20χρονος που διαγνώσθηκε χθες, 6 Μαρτίου, βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Τόνισε πως έχουν «αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές μηνιγγίτιδα. Μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο. Ξεκινάει με πονοκέφαλο, πυρετό και εξανθήματα. Μεταδίδεται με τα σταγονίδια και τις επιφάνειες. Έχουν δοθεί οδηγίες στην ΥΠΕ».

Υπογράμμισε πως οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αποτελούν μία δύσκολη κατάσταση. «Για αυτόν τον λόγο κατεβαίνει ο ΕΟΔΥ στην Πάτρα».

Αναφορικά με το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα, το οποίο κοστίζει 165 ευρώ, δήλωσε πως, παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό, πρέπει να γίνεται για να προφυλάσσεται η υγεία. «Είναι εμμέσως υποχρεωτικό. Όσοι είναι άνω τον 60 με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να το κάνουν».

Τέλος για τον Covid-19 δήλωσε πως «δεν είπαμε πως τελειώσαμε με τον Covid. Τελειώσαμε από το εμβόλιο για αυτήν τη χρονιά. Κάθε χρόνο θα κάνουμε εμβόλιο. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να εμβολιάζονται. Ο κορονοϊός είναι εδώ, όπως και οι υποπαραλλαγές του, απλά έχει αλλάξει ο τύπος τους».