H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η Volkswagen AG σε συνεργασία με την KOSMOCAR A.E. εισαγωγέα των Volkswagen στην Ελλάδα, εκτελεί επέκταση προγράμματος ανάκλησης για προληπτικό έλεγχο μοντέλων Passat, Polo, T5, Up, Fox και Crafter.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επέκτασης ανάκλησης προστίθενται 4.291 οχήματα τύπου Polo, Passat, T5, Up, Fox, Crafter (μοντέλα παραγωγής ετών 2006 ως 2017), πέραν των αρχικά επηρεαζόμενων 2.209 οχημάτων VW (παραγωγής ετών 2005 ως 2017). Συνεπώς, η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε συνολικά 6.500 οχήματα, παραγωγής ετών 2005 έως και 2017. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα

επηρεαζόμενα οχήματα, που διαθέτουν μετωπικό αερόσακο πλευράς οδηγού του κατασκευαστή Τakata μιας περιορισμένης περιόδου κατασκευής, υπάρχει η πιθανότητα εξαιτίας αυξημένης υγρασίας του αέρα και διακυμάνσεων της θερμοκρασίας να προκληθεί αλλοίωση στο μέσο προώθησης (κίνδυνος ζημιάς στο κάλυμμα της γεννήτριας αερίου σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού). Κατά συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση του μετωπικού αερόσακου οδηγού, ενδέχεται να αποσπαστούν μεταλλικά θραύσματα από το περίβλημα (κάλυμμα) της γεννήτριας με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή του δικτύου Συνεργατών Service Volkswagen AG της εταιρείας KOSMOCAR A.E., προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αντικατασταθεί η γεννήτρια αερίου/μονάδα αερόσακου οδηγού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Volkswagen AG στο τηλέφωνο 2109981100 από 09.00 – 18.00 καθημερινά ή στο email: [email protected].