Πέθανε σήμερα (13/12) ο ηθοποιός Δημήτρης Ζακυνθινός σε ηλικία 84 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Έφυγε σήμερα ο αγαπημένος μας φίλος, ο σπουδαίος ηθοποιός μας του θεάτρου και του κινηματογράφου Δημήτρης Ζακυνθινός μετά από μάχη λίγων μηνών με τις επιπλοκές της υγείας του…Μας ένωνε μια ειλικρινής, και βαθιά φιλία, από τότε που μαζί πρωταγωνιστούσαμε στους θρυλικούς ΙΕΡΟΣΥΛΟΥΣ του Θάνου Λειβαδίτη πριν 42 χρόνια. Ένας ευαίσθητος μοναχικός άνθρωπος, πολυδιαβασμένος και ταλαντούχος… θα τον θυμόμαστε μέσα από τους κινηματογραφικούς ρόλους του και θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας, έτσι όπως τον συνηθίσαμε από τις όμορφες γιορταστικές βραδιές που οργάνωνε στο ζεστό του σπίτι. Καλό σου ταξίδι καλέ μας Δημήτρη», γράφει ο Σπύρος Μπιμπίλας σε ανάρτησή του.

Εφυγε σήμερα ο αγαπημένος μας φίλος , ο σπουδαιος ηθοποιος μας του θεάτρου και του κινηματογράφου Δημήτρης Ζακυνθινός…

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Wednesday, December 13, 2023

Ο Δημήτρης Ζακυνθινός γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Εθνικού Θεάτρου». Αποφοίτησε επίσης από την «Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου». Πρωτοεμφανίζεται το 1965 με τη «Νέα Σκηνή» του Κωστή Λειβαδέα.

Ακολουθούν συνεργασίες με τον θίασο Μάρως Κοντού – Γ. Κωνσταντίνου – Ν. Ρίζου,τον θίασο Ζωής Λάσκαρη κ.ά. Ξεκινάει την καριέρα του και στον κινηματογράφο συμμετέχοντας στην ταινία «Κάτι κουρασμένα παλικάρια». Έντονη υπήρξε η δραστηριότητα του και στην τηλεόραση. Υπήρξε εκφωνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και παρουσίαζε για ένα μεγάλο διάστημα τις μόνιμες εκπομπές «Ταξιδεύοντας εδώ και εκεί». Διετέλεσε μέλος του Σ.Ε.Η, σημειώνει η ιστοσελίδα ellinikoskinimatografos.gr.