Στα λασπόνερα βούλιαξαν και οι κάτοικοι της οδού Ελευθερίας στη Λάρισα. Ενώ τα σπίτια τους γέμισαν με τις λάσπες, που έφερε η κακοκαιρία Daniel και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, έχουν παράλληλα το μυαλό τους στους κλέφτες που μπούκαραν σε γειτονικά τους σπίτια και έτσι αποφάσισαν να κάνουν περιπολίες.

Λάρισα, Αποστολή Newsbeast

«Ξέρουμε πως μπήκαν σε σπίτια σε άλλες περιοχές. Και φοβόμαστε μην μπουν και στα δικά μας. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε περιπολίες ανά δύο άτομα όλο το βράδυ» επισημαίνουν στην κάμερα του Newsbeast κάτοικοι της οδού Ελευθερίας και ζητούν από την Αστυνομία να πάρει μέτρα.

«Ο Θεός έβαλε το χέρι του και δεν θρηνήσαμε θύματα»

«Πρώτη φορά συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ» αναφέρει κάτοικος της περιοχής στο Newsbeast και εξηγεί πως όλοι ασχολήθηκαν με άλλες περιοχές της Λάρισας που επλήγησαν από την κακοκαιρία ενώ την οδό Ελευθερίας την ξέχασαν τελείως.

«Εδώ δεν ήρθε κανείς. Είστε οι μόνοι και σας ευχαριστούμε» μας λέει απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια. «Να έρθουν εδώ, να κάνουν κάτι με τα νερά. Δεν ασχολούνται με εμάς. Δεν έκαναν τίποτα. Είμαστε ολομόναχοι και παλεύουμε χωρίς ρεύμα» συμπληρώνει.

«Είμαι 40 χρόνια εδώ και τέτοια πλημμύρα δεν την έχω ξαναδεί. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και δεν θρηνήσαμε θύματα» επισημαίνει ο κύριος Κωνσταντίνος.

«Στις περιοχές της Λάρισας που ”χτυπήθηκαν” από την κακοκαιρία Daniel έχουν αρχίσει οι κλοπές. Μπαίνουν στα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει. Σπάνε και κλέβουν ό,τι βρουν στα αυτοκίνητα. Έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε μέτρα και να προστατέψουμε τις περιουσίες μας. Θα κάνουμε περιπολίες κάθε βράδυ» μας λέει.

Γιατί βούλιαξε η οδός Ελευθερίας

Μιλώντας στο Newsbeast οι κάτοικοι εξηγούν πως πνίγηκαν στα λασπόνερα τα περίπου 60 με 70 σπίτια της γειτονιάς και τα περισσότερα είναι πλέον μη κατοικήσιμα τονίζοντας όμως πως υπάρχει εξήγηση.

Η οδός Ελευθερίας σύμφωνα με όσους ζουν εκεί πλημμύρισε στο σημείο που είναι υπό κατασκευή έργο για την απορροή ομβρίων.

«Αυτός ο αγωγός έφερε νερά μέσα στην λεκάνη« εξηγούν.

«Αυτό που ζητάμε είναι να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο για να μην έχουμε ξανά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή μας. Να μην βουλιάξουν ξανά τα σπίτια μας» σημειώνουν ενώ κλείνοντας υπογραμμίζουν ότι τα ισόγεια σπίτια καταστράφηκαν.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από τον οδό Ελευθερίας