Υλικά

  • Για τα cupcakes
  • 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα
  • Για την επικάλυψη κρέμας με γαλάζιο χρώμα
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
  • 112 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
  • 1 κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
  • 4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής γαλάζιο
  • Για το chocolate cream frosting
  • 240 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένο (περίπου 1 2/3 φλιτζάνια)
  • 240 γραμμάρια ανάλατη μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση Για τα cupcakes Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικ πάουντερ και ανακατεύουμε. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει. Τότε ρίχνουμε το πρώτο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν μαλακώσει το μείγμα, τότε ρίχνουμε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύουμε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Έπειτα, ρίχνουμε στο κόκκινο μείγμα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω. Για την επικάλυψη κρέμας με γαλάζιο χρώμα Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τις 4 σταγόνες γαλάζιο χρώμα  ζαχαροπλαστικής. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μια κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρης άχνης και ανακατεύουμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ και αφήνουμε στην άκρη. Για το chocolate cream frosting Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε να κρυώσει. Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τη μαργαρίνη σε μέτρια- υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 2 λεπτά. Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Αυξήστε την ταχύτητα στο μεσαίο προς υψηλό και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ. Με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα, προσθέστε σταδιακά την κρύα λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε μέχρι ενσωματωθούν. Σταματήστε το μίξερ και προσθέστε το γάλα σόγιας, το κακάο και βανίλια. Χτυπήστε σε χαμηλή μέχρι να ενσωματωθούν και τότε χτύπησε σε μέτρια προς υψηλή έως περίπου 1 λεπτό, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ. Χρησιμοποιώντας σπάτουλα ανακατέψτε απαλά. Βάζετε το μείγμα σε σακούλα κορνέ και αφήνετε στην άκρη. Για τη συναρμολόγηση Αφού έχουν ψηθεί τα cupcakes αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τα 2 frosting. Απλά παίρνετε τις 2 σακούλες για κορνέ και βάζετε μέσα ξεχωριστά τα frosting το ένα σοκολάτας και το δεύτερο frosting γαλάζια κρέμας. Μετά τα κόβετε στις μύτες και τοποθετείτε τις 2 σακούλες με frosting σε μια μεγάλη σακούλα κορνέ με μια μεταλλική μίτη κορνέ με σχήμα. Έτσι όταν θα πιέζετε το μείγμα θα βγαίνουν και 2 ταυτόχρονα από την ίδια μυτούλα κορνέ. Μετά βάζετε στο ψυγείο πριν τα σερβίρετε.