Το σκόρδο είναι ένα από εκείνα τα ευπροσάρμοστα συστατικά που προσθέτουν απίστευτη γεύση σε κάθε γεύμα στο οποίο προστίθεται. Σκεφτείτε μια αρωματική σάλτσα ζυμαρικών ή έναν κρεμώδη πουρέ πατάτας με μια ελαφριά νότα σκόρδου.

Και δεν είναι η γεύση μόνο στην οποία το σκόρδο κάνει «θαύματα», αλλά σύμφωνα με το Healthline κάνει καλό και στην υγεία, καθώς είναι εξαιρετικά θρεπτικό, μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από ασθένειες, ενώ μπορεί ακόμη και να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση.

Πού οφείλεται η ιδιαίτερη γεύση του σκόρδου

Σκόρδο

Ενώ στην ακατέργαστη μορφή του έχει μια σχεδόν έντονη μυρωδιά και γεύση, καθώς μαγειρεύεται σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αρχίζει να αποκτά μια πιο γλυκιά γεύση. Σύμφωνα με το The Garlic Farm, αυτό οφείλεται στο ότι ο βολβός περιέχει αλλικίνη, η οποία είναι μια ένωση θείου. Για να απελευθερωθεί η ισχυρή του γεύση, το σκόρδο πρέπει να συνθλίβεται ή να ψιλοκόβεται, επειδή προκαλεί μια χημική αντίδραση. Αν θέλετε μια πιο απαλή γεύση, μπορείτε να κόψετε τη σκελίδα σε μεγαλύτερα κομμάτια.

Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα να αποθηκεύσετε το επιπλέον σκόρδο που έχετε κόψει ή τις επιπλέον σκελίδες που σας έχουν απομείνει μετά το μαγείρεμα, μπορεί να είναι δύσκολο να τα κάνετε να διατηρηθούν φρέσκα. Γι’ αυτό η γκουρού της μαγειρικής Babs μοιράζεται το μυστικό για το πώς να αποθηκεύετε τα σκόρδα ώστε να διατηρούνται φρέσκα.

Αποθηκεύστε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε βάζο και βάλτε το στην κατάψυξη

Η Babs που αυτοαποκαλείται «γιαγιά του διαδικτύου», σύμφωνα με το tastingtable.com προσφέρει χρήσιμες συμβουλές μαγειρικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσφατα, λοιπόν, ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram για να προσφέρει ένα hack που έμαθε από μια Ιταλίδα φίλη της και έχει να κάνει με το σκόρδο και πώς να το διατηρήσετε φρέσκο.

Στο βίντεο, εξηγεί ότι παίρνετε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου και τις ψιλοκόβετε μέχρι να αποκτήσουν το μέγεθος που προτιμάτε. Η Babs λέει να βάλετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βάζο που είναι ασφαλές για την κατάψυξη και στη συνέχεια να προσθέσετε και το σκόρδο. Τέλος, συνιστά να ρίξετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω για να το «σφραγίσετε».

Μετά από αυτό το βήμα, τοποθετείτε το βάζο στην κατάψυξη, όπου μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έναν ολόκληρο χρόνο.