Υλικά

  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. guanciale (παστό χοιρινό μάγουλο), σε κύβους
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 10 κ. σ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το guanciale. Σοτάρετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, για 5 έως 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώστε και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα. Αφήστε τα να κρυώσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 5 λεπτά.
  3. Χτυπήστε τα αυγά, το 1/2 από το πεκορίνο και λίγο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας γρήγορα.
  4. Προσθέστε το guanciale και γαρνίρετε με το υπόλοιπο πεκορίνο και περισσότερο μαύρο πιπέρι.