Τα μυστικά είναι για να διαρρέουν, γι’ αυτό και το tasty.co συγκέντρωσε κάποια από τα πιο έξυπνα κόλπα διακεκριμένων σεφ που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν επαγγελματίες μάγειρες στην κουζίνα του σπιτιού σας. Για να κάνετε τη μαγειρική πραγματική απόλαυση.

Μην πετάτε στελέχη βοτάνων, προσθέστε τα σε μαγειρευτά, ζωμούς και σούπες για περισσότερη γεύση

Σέλερι

Οι επαγγελματίες σεφ δεν σπαταλούν κανένα προϊόν. Οι μίσχοι βοτάνων, όπως ο μαϊντανός και ο κόλιανδρος, μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Προσθέστε τα σε μαγειρευτά και σούπες που σιγοβράζουν ενώ μαγειρεύετε για να δώσετε περισσότερη γεύση. (Απλά φροντίστε να τα βγάλετε πριν τα σερβίρετε.) Μπορείτε, επίσης, να τα χρησιμοποιήσετε για να εμποτίσετε λάδια και ξύδια ή να τα κάνετε πουρέ και να τα προσθέσετε στο βούτυρο.

Για περισσότερη γεύση, τελειώστε τα πιάτα σας με μια βουτιά οξέος

Λεμόνι

Η νούμερο ένα συμβουλή του Γάλλου σεφ Daniel Boulud για τους ερασιτέχνες μάγειρες είναι να τελειώσετε το πιάτο σας «με μια δόση οξύτητας». Είναι εξίσου σημαντικό με το αλάτι -αλλά συχνά ξεχνιέται. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού, χυμό λάιμ ή ακόμα και λίγο ξύδι ως τελευταίο βήμα για να ολοκληρώσετε τα ζυμαρικά, τα μαγειρευτά, τις πατάτες τηγανητές ή τα ψητά κρέατα και ψάρια.

Και μην ξεχνάτε να αλατίζετε στην πορεία -μόνο στην αρχή και στο τέλος

Αλάτι στο φαγητό

«Οι περισσότεροι βάζουν πολύ αλάτι στην αρχή και πάρα πολύ στο τέλος του μαγειρέματος. Αν βάλεις λίγο σε όλη τη διαδικασία, θα είναι πολύ καλύτερα», είπε ο σεφ Jamie Bissonnette στο BuzzFeed. Συνιστά, επίσης, να πασπαλίζετε το αλάτι από ψηλά, ώστε να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.

Τηγανίζετε διπλά το κοτόπουλο σας για να γίνει πιο τραγανό

Κοτόπουλο πανέ

Ο σεφ και εστιάτορας Marcus Samuelsson συνιστά να τηγανίζετε το κοτόπουλο σας μία φορά, να το βγάλετε και να το αφήσετε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια να το τηγανίσετε για δεύτερη φορά για επιπλέον τρία λεπτά. Το τελικό προϊόν, λέει, θα είναι υπέροχα τραγανό.

Καταψύξτε το σπιτικό ζωμό για να το χρησιμοποιήσετε σε μελλοντικά πιάτα

Σπιτικός ζωμός σε πάγο

Στο βιβλίο μαγειρικής του Appetites, ο Άντονι Μπουρντέν συνιστά να αποθηκεύετε αποθέματα στην κατάψυξη -και να τα χρησιμοποιείτε για να τονώσετε τις σούπες, τα μαγειρευτά και τα ριζότο. Καταψύξτε το ζωμό σε δίσκους για μάφιν, ώστε να είναι ήδη μοιρασμένο ή χρησιμοποιήστε παγοθήκες για μικρότερες δόσεις όταν χρειάζεστε απλώς μια ιδέα υγρού στοιχείου για να τελειώσετε ένα πιάτο.

Έχετε κάποια βότανα που πρόκειται να χαλάσουν; Βάλτε τα σε μέλι

Βότανα σε μέλι

Τα φρέσκα βότανα μπορεί να χαλάσουν τόσο γρήγορα που συχνά μένεις να πετάς έναν τόνο από αυτά. Για να αποφύγει αυτή τη σπατάλη, ο σεφ Alex Guarnaschelli έχει μια λύση: Ζεσταίνει το μέλι σε ένα τηγάνι μέχρι να αναβράσει και μετά προσθέτει τα βότανα και τα αφήνει να βράσουν σε αυτό για λίγα λεπτά. Περιχύστε αυτό το μέλι σε τυριά, τοστ ή ντομάτες – ή χρησιμοποιήστε το σε μια βινεγκρέτ ή μια μαρινάδα.

Αν σας έχει τελειώσει το λάδι ή το βούτυρο για να μαγειρέψετε τη μπριζόλα σας, χρησιμοποιήστε μαγιονέζα

Μαγιονέζα

Αυτή είναι η συμβουλή του Alton Brown και παρόλο που μπορεί να ακούγεται τρελό, η μαγιονέζα είναι απλώς αυγά και λάδι -οπότε είναι λογικό. Ο σεφ Michael Cimarusti συνιστά, επίσης, να χρησιμοποιείτε μαγιονέζα για να καλύψετε τα φιλέτα ψαριού σας πριν τα ρίξετε στη σχάρα. Θα εμποδίσει το ψάρι να κολλήσει και θα προάγει το μαύρισμα.