Υλικά

  • 3 φρέσκα αβγά
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. κρύο νερό
  • 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο, χωρισμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή λευκό πιπέρι για γεύση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα αβγά, το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά για 1-2 λεπτά.
  2. Θερμάνετε τη 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια- υψηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο και πριν αρχίσει να καπνίζει, ρίξτε τα αβγά. Ανακατέψτε σε κυκλικό μοτίβο με αδιάβροχη σπάτουλα, χωρίς να ξεχάσετε να ξύνετε τις πλευρές.
  3. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, εξομαλύνετε την επιφάνεια των αβγών έτσι ώστε η ομελέτα σας να έχει ένα ομοιόμορφο πάχος. Μόλις η επιφάνεια είναι υγρή αλλά δεν τρέχει, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
  4. Με τη βοήθεια της σπάτουλας ξεκινήστε να τυλίγετε την ομελέτα σε κύλινδρο μέχρι να φτάσετε από τη μία άκρη του τηγανιού στην άλλη.
  5. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει σπρώξτε απαλά κάτω από την ομελέτα.
  6. Αναποδογυρίστε την ομελέτα και τοποθετήστε την σε ένα πιάτο με τη «ραφή» προς τα κάτω.
  7. Βουρτσίστε ελαφρώς την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και γαρνίρετε με λίγο πιπέρι (προαιρετικά).