Υλικά

  • 6 ντομάτες
  • 200 γρ. προμαγειρεμένο κουσκούς
  • 200 ml νερό
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 φράουλες
  • 1 μάνγκο
  • Φύλλα μέντας, για το άρωμα
  • Λίγες μαύρες ελιές
  • Χυμό λεμονιού
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε το κουσκούς, θερμάνετε τα 200 ml νερού με λίγο αλάτι, ρίξτε πάνω στο κουσκούς και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε, καλύψτε και αφήστε το για 10 λεπτά.
  2. Πλύνετε τις ντομάτες, κόψτε τις κορυφές τους και βγάλτε το εσωτερικό τους και τους σπόρους. Κρατήστε τις κορυφές και τον πολτό στην άκρη.
  3. Κόψτε το κρεμμύδι, τις ελιές, τις φράουλες, τη μέντα και το μάνγκο σε μικρούς κύβους, προσθέστε στον πολτό ντομάτας και ανακατέψτε.
  4. Ρίξτε το μείγμα στο κουσκούς και ανακατέψτε.
  5. Φτιάξτε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και προσθέστε το στη γέμιση.
  6. Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα, καλύψτε με τα καπάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.