Υλικά

  • 6 ντομάτες
  • 200 γρ. προμαγειρεμένο κουσκούς
  • 200 ml νερό
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 φράουλες
  • 1 μάνγκο
  • Φύλλα μέντας, για το άρωμα
  • Λίγες μαύρες ελιές
  • Χυμό λεμονιού
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Για να φτιάξετε το κουσκούς, θερμάνετε τα 200 ml νερού με λίγο αλάτι, ρίξτε πάνω στο κουσκούς και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε, καλύψτε και αφήστε το για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Πλύνετε τις ντομάτες, κόψτε τις κορυφές τους και βγάλτε το εσωτερικό τους και τους σπόρους. Κρατήστε τις κορυφές και τον πολτό στην άκρη.
Βήμα 3
Κόψτε το κρεμμύδι, τις ελιές, τις φράουλες, τη μέντα και το μάνγκο σε μικρούς κύβους, προσθέστε στον πολτό ντομάτας και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα στο κουσκούς και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Φτιάξτε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και προσθέστε το στη γέμιση.
Βήμα 6
Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα, καλύψτε με τα καπάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.