Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3 1/2 κ. γλ. ρούμι
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώστε το βούτυρο.
Βήμα 2
Προσθέστε τη ζάχαρη, το ρούμι, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Μόλις πάρει μια βράση προσθέστε τις μπανάνες και τα καρύδια.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε μέχρι οι μπανάνες να ζεσταθούν αρκετά, για περίπου 1- 2 λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια (προαιρετικά).
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.