Τηγανητά κεφτεδάκια με σπανάκι

Μία εύκολη και διαφορετική επιλογή για ορεκτικό


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
17:36
10/11/2020
2
loading

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 300 γρ. σέσκουλα
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2-3 πράσα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. λάδι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά με άφθονο νερό.
  2. Κατόπιν, τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε ενώ στη συνέχεια τα αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.
  3. Μόλις χάσουν τα υγρά τους, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα αυγά, το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να δέσουν καλά όλα τα υλικά.
  4. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε μία- μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα. Μόλις το σχήμα τους αρχίζει να παίρνει εκείνο των κεφτέδων τους βγάζετε από το λάδι.
  5. Στραγγίζετε τα λάδια σε ένα κομμάτι χαρτί και σερβίρετε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κεφτεδες με σαλτσα

    Ρίχνετε 10 κουταλιές γάλα καυτό πάνω σέ 2 φέτες ψωμί γιά τοστ χωρίς κόρα νά μουλιάσουν. Το στίβετε τό βάζετε σέ λεκάνη μαζί μέ 400 γρ κιμάς μοσχαρίσιος 1 αυγό ολόκληρο 1 κουταλιά παρμεζάνα τριμμένη 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος αλάτι μοσχοκάρυδο. Τά ανακατεύετε και πλάθετε τά κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές λάδι και τηγανίζετε χωρίς νά τούς ψησετε εντελώς. Στραγγίζετε και διατηρείτε σέ ζεστό μέρος. Στό τηγάνι ρίχνετε άλλες 3 κουταλιές λάδι καβούρδιζετε 1 κουταλιά κρεμμύδι τριμμένο 1 αντζούγια ψιλοκομμένη 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 πιπεριά κόκκινη τό μαϊντανό 1 φύλλο δάφνης 400 γρ τομάτες ώριμες ψιλοκομμένες. Βράζετε τή σάλτσα σε μέτρια φωτιά 15 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τούς κεφτέδες τούς βράζετε και τούς πασπαλίζετε μέ 1 κουταλιά ρίγανη. Τούς σερβίρετε μαζί μέ πουρέ πατάτας.

  2. avatar Ταραμοκεφτεδες

    Βαζετε σέ ξύλινο γουδί τό 1/3 (από 2 φλ ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και καλά στιμμενη) τού ψωμιού τό κόπανιζετε ρίχνετε 1/4 κιλού ταραμάς τό κόπανιζετε νά λυώσει προσθέτετε τό υπόλοιπο ψωμί και κόπανιζετε νά γίνει σάν αλοιφή. Αδειάζετε σέ λεκανίτσα προσθέτετε 1/2 φλ τσαγιού μαιδανός ψιλοκομμένος 2 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος. Βάζετε 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα μέ 3-4 κουταλιές νερό νά πάρει μερικές βράσεις και αφού πιεί τό νερό ρίχνετε 2 κουταλιές λάδι τό αφήνετε λίγο νά ξανθηνει. Τό τραβάτε από τή φωτιά και τό προσθέτετε στόν ταραμά και 1 κουταλιά χυμός λεμονιού. Ανακατεύετε 1/2 φλ τσαγιού αλεύρι 1 κουταλάκι κοφτό μπεικιν παουντερ και τό προσθέτετε στόν ταραμά. Ζυμώνετε καλά πλαθετε στρογγυλούς κεφτέδες τούς αλευρωνετε ελαφρά και τούς τηγανίζετε σέ καυτό λάδι νά ροδισουν και από τίς δύο μεριές. Τούς σερβίρετε μέ χόρτα βραστά ή κουνουπίδι σαλάτα ή αγκινάρες ή σαλάτα μαρούλι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει