Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 3 καρότα
  • 1/2 κουνουπίδι
  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε έναν πολυκόφτη τροφίμων τοποθετήστε τα καρότα, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το σκόρδο, το αβγό, την σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Βήμα 3
Με ένα κουτάλι πάρτε μία ποσότητα από το μείγμα και με το χέρι σας σχηματίστε μία κροκέτα.
Βήμα 4
Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
Βήμα 5
Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίστε τις φτερούγες λαχανικών σε λίγο λάδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 6
Εναλλακτικά, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο σε μια λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βήμα 7
Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.