Υλικά

  • 3 καρότα
  • 1/2 κουνουπίδι
  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  1. Σε έναν πολυκόφτη τροφίμων τοποθετήστε τα καρότα, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το σκόρδο, το αβγό, την σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  3. Με ένα κουτάλι πάρτε μία ποσότητα από το μείγμα και με το χέρι σας σχηματίστε μία κροκέτα.
  4. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
  5. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίστε τις φτερούγες λαχανικών σε λίγο λάδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  6. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο σε μια λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
  7. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.