Υλικά

  • 1,5 κιλό βύσσινα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4,5 κούπες του τσαγιού νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τα βύσσινα, τα πλένετε πολύ καλά, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το νερό και την ζάχαρη
Βήμα 2
Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση θα χρειαστεί για αρκετή ώρα να ξαφρίσετε με μια τρυπητή κουτάλα
Βήμα 3
Βράζετε περίπου 40 λεπτά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Συνεχίζετε για ακόμη 5 περίπου λεπτά και σβήνετε το μάτι
Βήμα 4
Αφήνετε να κρυώσει, ξαφρίζετε και βάζετε ένα σουρωτό μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνετε τα βύσσινα με τη βυσσινάδα μέσα στο σουρωτό
Βήμα 5
Αυτό που θα μείνει στην λεκάνη είναι η βυσσινάδα την οποία φυλάτε σε καθαρά και αποστειρωμένα μπουκάλια, κατά προτίμηση στο ψυγείο
Βήμα 6
Εάν θέλετε να την φυλάξετε στο ντουλάπι, πρέπει να τη βράσετε λίγο ακόμη ώστε να γίνει πιο πηχτή.
Βήμα 7
Σερβίρετε σε ποτήρι βάζοντας 2-3 δάκτυλα βυσσινάδα, παγάκια και δροσερό νερό.
TAGS