Υλικά για 6 άτομα

Για τη σαλάτα

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μελιτζάνες
  • 1 φινόκιο
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους

Για το dressing της σαλάτας

  • ½ ματσάκι βασιλικό
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

Βήμα 1
Αρχικά, βάζετε όλες τις πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους
Βήμα 2
Κατόπιν, τις μεταφέρετε σε σαλατιέρα και τις αφήνετε να κρυώσουν για 10 με 15 λεπτά. Μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους
Βήμα 3
Κόβετε τα κολοκυθάκια και το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τα βάζετε στη σχάρα να ψηθούν και αυτά για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά
Βήμα 4
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ψήνετε και αυτές και για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά
Βήμα 5
Τα μανιτάρια χρειάζεται να τα ψήσετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
Βήμα 6
Κόβετε τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες, βάζετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και τα αλατίζετε.

Για το dressing της σαλάτας

Βήμα 1
Λιώνετε στο μούλτι τον βασιλικό, τις 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Βήμα 2
Περιχύνετε τα λαχανικά με το dressing και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.