Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αλατισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 2/3 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
  • 3 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια, χωρίς αλάτι
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ρίξτε την ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και τη σκόνη κακάο.
Βήμα 3
Μαγειρέψετε σε μεσαιά φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 4
Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει για ένα λεπτό.
Βήμα 5
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο στο μείγμα και ανακατέψτε.
Βήμα 6
Προσθέστε τη βρώμη, τα φιστίκια και την βανίλια και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 7
Με ένα κουτάλι ή κουταλάκι του γλυκού (αναλόγως το μέγεθος που θέλετε να δώσετε στα μπισκότα σας) πάρτε λίγο λίγο από το μείγμα και δημιουργήστε τα μπισκότα τοποθετώντας τα στη λαδόκολλα.
Βήμα 8
Βάλτε στο ψυγείο και διατηρήστε τα σε δροσερό και ξηρό μέρος.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.