Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 225 γρ. δάκρυα σοκολάτας γάλακτος
  • 225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 6 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου (ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στου 170 βαθμούς και λιπάνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό τσέρκι 20 εκ.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα δάκρυα σοκολάτας σε ένα μπολ και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσουν.
Βήμα 3
Χτυπήστε ελαφρώς το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέστε έναν έναν τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 5
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
Βήμα 6
Ρίξτε τα σιγά σιγά στη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7
Ρίξτε το μείγμα στο τσέρκι και απλώστε το ομοιόμορφα να πάει παντού και ψήστε για 35- 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 8
Αφαιρέστε από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει εντελώς και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.