Υλικά (για 2 άτομα)

  • 450 γρ. σπαγγέτι
  • 300 γρ. μανιτάρια (μαγειρεμένα)
  • 1 στήθος κοτόπουλο (βρασμένο και κομμένο σε κύβους)
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. σκόρδο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ. γλ. αλεύρι
  • 5 κ. σ. βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 5 κ. σ. τυρί τριμμένο
  • 5 κ. γλ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • Λάδι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
Βήμα 3
Προσθέστε το βρασμένο κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 4
Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Συμπληρώστε με το γάλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Βήμα 5
Ρίχνετε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό και ανακατεύετε.
Βήμα 6
Στη συνέχεια τοποθετείτε τα μανιτάρια στο μείγμα και συνεχίζετε να μαγειρεύετε.
Βήμα 7
Προσθέστε τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 8
Τοποθετήστε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα ταψί, καλύψτε με το τριμμένο τυρί και το ψωμί και και ολοκληρώστε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βήμα 9
Ψήστε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.