Υλικά

Αν θέλετε γευστική ανανέωση της κουζίνας σας και ανεβασμένες καταστάσεις με γκουρμέ πινελιές, ο μαραθόσπορος είναι το μικρό μυστικό των σεφ. Αυτό το αρωματικό και εύγευστο μπαχαρικό με εκτεταμένη παρουσία στη μαγειρική, και όχι μόνο. Κι αν το έχουμε συνδυάσει κυρίως με την εξωτική ινδική κουζίνα, η χρήση του δεν περιορίζεται κατά κανέναν τρόπο εκεί. Το καρύκευμα που προκύπτει από το ποώδες και πολυετές αρωματικό φυτό περιέχει βιταμίνες και περιλαμβάνεται ακόμα και σε αφεψήματα. Οι σεφ το έχουν εντάξει εδώ και χρόνια στην υψηλή γαστρονομία, καθώς ο μαραθόσπορος πάει ιδανικά με κουλουράκια και κριτσίνια, τυροπιτάκια και σπανακοπιτάκια, ακόμα και σπιτικό ψωμί. Δένει άριστα με συνταγές κοτόπουλου, αλλά και κολοκυθοκεφτέδες, κότσι, πατατοσαλάτες και πίτες. Και είναι ιδανικός να καρυκεύσει ψητό καλαμάρι, χταπόδι, τόνο, βακαλάο, πεσκανδρίτσα και σολομό, αλλά και κεφτεδάκια και σουτζουκάκια, καθώς και λαζάνια, λιγκουίνι και μακαρονάδες…