Υλικά

  • ½ κιλό κιμά βοδινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1 αβγό
  • 4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • ½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά ούζο
  • 2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
  • 1 γεμάτη κουταλιά γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε το ταψί.
Βήμα 4
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
Βήμα 5
Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.