Υλικά

  • 80 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια φετουτσίνι ή ταλιατέλες ή σπαγγέτι
  • 1 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
  4. Βράζουμε τα φετουτσίνι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente), δηλαδή βράζουμε για περίπου 8 λεπτά, και σουρώνουμε.
  5. Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο μαζί με τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.