Υλικά για 2 άτομα

  • 400 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες al dente για περίπου 6 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά.
Βήμα 3
Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βήμα 5
Αφήνετε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.