Υλικά

  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 5 ml λικέρ κουαντρώ
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light 3%
  • 150 ml γάλα 0%
  • 20 γραμμάρια φρουκτόζη
  • 10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχετε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία τα προσθέτετε στο γάλα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
  3. Γεμίζετε φορμάκια της αρεσκείας σας και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
  4. Τέλος ξεφορμάρετε την πανακότα, ραντίζετε με το σιρόπι βύσσινο και γαρνίρετε με τα σμέουρα.