Ριζότο με αρακά και ξύσμα λεμονιού

Χορταστικό πιάτο για το μεσημεριανό σας


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
11:30
26/06/2019
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κούπες ρύζι αρμπόριο
  • 1 κούπα αρακά
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
  2. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον αρακά και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας και λίγο ξύσμα λεμονιού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει