Υλικά
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 300 γραμμάρια ρύζι
 - αλάτι, πιπέρι
 - 5-6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών εμπορίου
 - 6 φρέσκιες αγκινάρες
 - χυμό από 2 λεμόνια
 - 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
 
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
 - Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες χωρίς ελαιόλαδο.
 - Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό λαχανικών μαζί με το ρύζι, με αλάτι και ανακατεύουμε.
 - Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
 - Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει το νερό του. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.