Υλικά
- 20 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1/4 γλ. τσαγιού αλεύρι καρύδας
- 1 κ. σ. αμύγδαλα αλεσμένα
- 1 κ. γλ. ξυλιτόλη
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. γάλα αμυγδάλου
- 2 κ. σ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κ. σ. μασκαρπόνε, για το σερβίρισμα
- 1 πρέζα ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το βούτυρο, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, την ξυλιτόλη, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μια πυρίμαχη κούπα ή φλιτζάνι των 250 ml και εξομαλύνετε την επιφάνεια. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Αφήστε το στην άκρη για 30 δευτερόλεπτα.
- Σερβίρετε με μια κουταλιά μασκαρπόνε και επιπλέον ξύσμα λεμονιού, αν το χρησιμοποιήσετε.