Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκες φράουλες
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • Το χυμό 1/2 λεμονιού
  • 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλύντε τις φράουλες και σκουπίστε καλά. Κόψτε τυχόν πράσινες ή ατελείς περιοχές.
  2. Πολτοποιήστε τις φράουλες με έναν πολτοποιητή πατάτας ή με ένα ραβδομπλέντερ σε μια κατσαρόλα.
  3. Περιχύστε με τη ζάχαρη και αφήστε για 1 ώρα να λιώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Φέρτε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά και απομακρύνετε τυχόν αφρούς.
  5. Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 25 λεπτά.
  6. Δοκιμάστε αν η μαρμελάδα έχει πήξει βάζοντας μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδας σε ένα παγωμένο πιάτο, μόλις κρυώσει αν είναι σταθερή είναι έτοιμη, αν όχι αφήστε να βράσει λίγο ακόμα και ελέγξτε ανά 2 λεπτά.
  7. Προσθέστε το χυμό λεμονιού μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα, ανακατέψτε με το μαύρο πιπέρι και βράστε για 2 λεπτά ακόμη.
  8. Αδειάστε αμέσως σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα και σφραγίστε.