Υλικά
- 1 κιλό φρέσκες φράουλες
- 750 γρ. ζάχαρη
- Το χυμό 1/2 λεμονιού
- 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύντε τις φράουλες και σκουπίστε καλά. Κόψτε τυχόν πράσινες ή ατελείς περιοχές.
- Πολτοποιήστε τις φράουλες με έναν πολτοποιητή πατάτας ή με ένα ραβδομπλέντερ σε μια κατσαρόλα.
- Περιχύστε με τη ζάχαρη και αφήστε για 1 ώρα να λιώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Φέρτε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά και απομακρύνετε τυχόν αφρούς.
- Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 25 λεπτά.
- Δοκιμάστε αν η μαρμελάδα έχει πήξει βάζοντας μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδας σε ένα παγωμένο πιάτο, μόλις κρυώσει αν είναι σταθερή είναι έτοιμη, αν όχι αφήστε να βράσει λίγο ακόμα και ελέγξτε ανά 2 λεπτά.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα, ανακατέψτε με το μαύρο πιπέρι και βράστε για 2 λεπτά ακόμη.
- Αδειάστε αμέσως σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα και σφραγίστε.