Υλικά
- 1 κιλό φρέσκες φράουλες
 - 750 γρ. ζάχαρη
 - Το χυμό 1/2 λεμονιού
 - 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
Εκτέλεση
- Πλύντε τις φράουλες και σκουπίστε καλά. Κόψτε τυχόν πράσινες ή ατελείς περιοχές.
 - Πολτοποιήστε τις φράουλες με έναν πολτοποιητή πατάτας ή με ένα ραβδομπλέντερ σε μια κατσαρόλα.
 - Περιχύστε με τη ζάχαρη και αφήστε για 1 ώρα να λιώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.
 - Φέρτε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά και απομακρύνετε τυχόν αφρούς.
 - Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 25 λεπτά.
 - Δοκιμάστε αν η μαρμελάδα έχει πήξει βάζοντας μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδας σε ένα παγωμένο πιάτο, μόλις κρυώσει αν είναι σταθερή είναι έτοιμη, αν όχι αφήστε να βράσει λίγο ακόμα και ελέγξτε ανά 2 λεπτά.
 - Προσθέστε το χυμό λεμονιού μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα, ανακατέψτε με το μαύρο πιπέρι και βράστε για 2 λεπτά ακόμη.
 - Αδειάστε αμέσως σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα και σφραγίστε.