Θέματα που άπτονται της εφαρμογής του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση διευκρινίζει νέα εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και στελέχη της υπηρεσιακής κυβέρνησης διαβεβαιώνουν πως ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά θα «παγώσει».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενική Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για την επιβολή του ΦΠΑ, για πράξεις που πραγματοποιούνται από 20 Ιουλίου 2015 έως και 16 Οκτωβρίου 2015 από υποκείμενους που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, εκδίδονται μέχρι και 23 Οκτωβρίου 2015.

Τα εν λόγω συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία θα καταχωρούνται στη δήλωση ΦΠΑ που αφορά τη φορολογική περίοδο εντός της οποίας νόμιμα οφείλεται ο φόρος.

Βάσει της εγκυκλίου, οι ανωτέρω εκπρόθεσμες δηλώσεις, ανεξαρτήτως του εάν είναι αρχικές ή τροποποιητικές, υποβάλλονται εμπρόθεσμα σε έντυπη μορφή στη ΔΟΥ έως και τις 30 Νοεμβρίου 2015. Ο οφειλόμενος φόρος θα καταβάλλεται έως την ίδια ως άνω προθεσμία (30 Νοεμβρίου) χωρίς την επιβολή τόκου, προστίμων και λοιπών κυρώσεων.