Η Wall Street συνεχίζει να κλονίζεται καθημερινά από τις αναταράξεις που έχει φέρει στην οικονομία το κύμα ακρίβειας, ιδιαίτερα όμως από τα υψηλά επιτόκια των ΗΠΑ που ανέβηκαν λόγω του ιστορικού πληθωρισμού.

Σύμφωνα με το bloomberg.com τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο αμερικανικό πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές ανυσηχούν για την επόμενη κίνηση τους και διστάζουν για επενδύσεις ή αγορές μετοχών.

Μάλιστα, μέχρι τις 19.00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη 22 Ιουνίου, το αμερικανικό αργό σημείωνε πτώση 3,5%, στο επίπεδο των 105,7 δολαρίων ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει προηγουμένως κοντά στα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

Επίσης, το αργό τύπου Βrent σημείωνε πτώση 3,48%, στο επίπεδο των 111,3 δολαρίων ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει νωρίτερα στα 107 δολάρια ανά βαρέλι.

Χαρακτηριστικά, η Rebecca Babin, ανώτερη έμπορος ενέργειας στην CIBC Private Wealth Management δήλωσε για την κατάσταση, ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ «έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών που χρησιμοποιούν το αργό ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού». «Η ρευστότητα της αγοράς αμφισβητείται καθώς η αστάθεια έχει επίσης επηρεάσει τους εμπόρους και τους επενδυτές, αφήνοντας το αργό επιρρεπές σε τεράστιες διακυμάνσεις», ανέφερε στη συνέχεια.

Έτσι, ο διοικητής της FED πρόκειται να εμφανιστεί στο Κογκρέσο, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι θα μεταφέρει τα μηνύματα τους για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.